X-carve

NB! For å bruke denne maskinen, må du ha opplæring i maskinens funksjoner og HMS-krav. Vanlig bruk av maskinen kan føre til personskade.

Vi har en X-Carve CNC-fres fra Inventables med arbeidsvolum på 750x750x65mm og en DeWalt 611 spindle. Fresen kan fritt brukes av medlemmer som har gjennomgått opplæring på maskinen. Vi har noen få fresestål tilgjengelig i verkstedet, men vil anbefale at medlemmene anskaffer egne. Disse kan bestilles fra f.eks. ebay for en billig penge, eller fra en norsk leverandør som Gustavsen.no som holder til i Mjøndalen.

Den enkleste måten å komme i gang på, er å bruke easel rett i nettleseren. Programmet er gratis, men du kan oppgradere til et Pro-abbonnement om du ønsker. For å bruke fresen fra nettleseren, trenger du en driver installert, men nettsiden tar deg gjennom alle stegene som trengs. Inventables X-Carve kjører på GRBL firmware, som betyr at den også støtter en rekke andre tredjeparts CNC/CAD-programvare.

Det er viktig at fresen holdes ren og ryddig. Når du er ferdig etter deg må du rydde opp, legge ting på plass og støvsuge godt. Spesielt sporene traversene går i må gjøres skikkelig rene.